Britse koninklijke familie bijeen voor begrafenis

In Windsor, in het westen van Londen, is de Britse koninklijke familie vrijdagochtend bijeengekomen voor de uitvaart later op de dag van prinses Margaret, de jongere zus van koningin Elizabeth. Op de plechtigheid zijn alleen familieleden en ongeveer vierhonderd vrienden en bekenden van Margaret aanwezig. Ze overleed zaterdag op 71-jarige leeftijd in een Londens ziekenhuis na een beroerte.

BELGA

BR>

In tegenstelling tot de traditie bij de Britse koninklijke familie wordt Margaret niet begraven, maar gecremeerd. Zij had daar zelf haar voorkeur voor uitgesproken. Naar verluidt heeft ze ook voor een belangrijk deel de muziek en de voordrachten uitgekozen.

De 101-jarige koningin-moeder wilde de crematie van haar jongste dochter per se bijwonen, ondanks de bezorgdheid van de familie over haar gezondheid. Ze kwam donderdag per helikopter in Windsor aan. De Queen-Mum verbleef in Sandringham en was sinds november vorig jaar niet meer in het openbaar verschenen. Ze overnachtte in haar huis in Windsor Great Park.

Prins Charles heeft zijn bezoek aan Ierland afgebroken. Hij wordt in Windsor vergezeld door zijn zoons William en Harry. Prinses Anne kwam voor de ceremonie terug van de Olympische Winterspelen in Salt Lake City.

De as van prinses Margaret wordt bijgezet in de St.George Chapel van Windsor Castle. Het is vandaag precies vijftig jaar geleden dat haar overleden vader, koning George VI in de kapel werd bijgezet.