Belgische waarschijnlijk omgekomen bij explosie jacht

Een Belgische vrouw en drie Fransen zijn waarschijnlijk omgekomen bij de explosie van een jacht voor de kust van St. Vincent, heeft de politie van het Caribische eiland gezegd. De politie onderzoekt of de explosie opzettelijk is veroorzaakt.

APNED

BR>

Het twaalf meter lange schip explodeerde in de nacht van dinsdag op woensdag ten westen van St. Vincent. De lichamen van de vier opvarenden waren onherkenbaar verbrand, maar uit teruggevonden identiteitspapieren concludeerde de politie dat een van hen de Belgische Simone Rolus (59) moet zijn geweest, de eigenaresse van de 'Sir Jean I'. De andere slachtoffers waren een 19-jarige Franse vrouw en twee mannen van 20 en 50. De politie hoopt dat DNA-tests uitsluitsel zullen geven over de identiteit van de slachtoffers.

Het viertal was op 14 september aangekomen in de wateren van St. Vincent en had de verblijfspapieren in orde gemaakt op Bequia, een kleiner eiland in de buurt. Enkele dagen voor de explosie waren zij nog gezien in Peter's Hope Bay, waar afgezonderde stranden liggen. De politie onderzoekt of er opzet in het spel is geweest, maar wees berichten dat er een verdachte is gearresteerd van de hand. In 1996 werd voor de kust van St. Vincent een Zuid-Afrikaanse vrouw doodgestoken die samen met haar man op een jacht verbleef. In die zaak is nooit iemand aangeklaagd.