Waregemse vrouw vrijgelaten in Pakistan

Joke Vanhauwaert is vertrokken uit Pakistan. De 22-jarige Waregemse die in bijna 6 maanden in een Pakistaanse cel zat voor drugsmokkel, nam donderdag al het vliegtuig naar Islamabad en nadien Dubai. In Dubai brachten de vrouw, haar ouders en haar oom de nacht door. Vrijdag vliegen ze naar Parijs om tenslotte zaterdag in België terug te zijn.

BELGA

BR>

Volgens de familie van de Waregemse maakt Joke het zeer goed. Zowel mentaal als fysisch hebben de bijna 6 maanden cel geen zware sporen nagelaten. Toch is het tot op het laatste moment spannend geweest, want één van de nodige stukken liet op zich wachten. Donderdag kwam alles uiteindelijk in orde waarna de Belgen direct op het vliegtuig stapten.

Joke Vanhauwaert werd op 17 augustus in Peshawar opgepakt met 3,5 kilogram heroïne in haar bagage. Ze was op weg naar Dubai. De drugs zaten verstopt in een dubbele bodem in haar koffer. Een rechtbank veroordeelde de Waregemse tot 6 maanden cel en een boete van een miljoen roepies, ruim 18.592 euro. Volgens de familie een teken dat de rechtbank ook van mening is dat ze gebruikt en misleid werd door anderen. In het Midden-Oosten staan anders zware straffen op drugssmokkel.

Indien de Waregemse de boete niet betaalde, moest ze twee jaar in de cel zitten. De ouders van Joke Vanhauwaert vlogen deze week naar Pakistan om de boete te betalen. Volgens de familie loopt het onderzoek naar hetgeen zich in Spanje heeft afgespeeld nog steeds. Joke Vanhauwaert was van daaruit vertrokken. Haar vader verklaarde eerder dat smokkelaars de vrouw ginds om de tuin hadden geleid.

Aangeboden door onze partners