Rogge droomt van Tiger Woods

Jacques Rogge, de Belgische voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), wil op de Olympische Spelen van Peking in 2008 de Amerikaanse golfer Tiger Woods aan het werk zien, maar beseft dat die wens onmogelijk realiteit kan worden.

BELGA

"Als dat zou kunnen, graag", liet de chirurg uit Deinze zich al meermaals ontvallen. "Persoonlijkheden van dat kaliber zouden de Spelen nog iets kunnen bijbrengen". Rogge beseft echter beter als geen ander dat de toevoeging van golf aan het Olympisch programma wellicht een illusie blijft. De sport beschikt niet over een organisatie op wereldniveau en - dat vooral - de Zomerspelen barsten nu al bijna uit haar voegen.

"Meer sporten kunnen de Spelen niet meer hebben", aldus Jacques Rogge in een toespraak voor het 113e IOC-congres, dat woensdag in Salt Lake City ten einde loopt. Rogge pleitte in het verleden al meermaals voor schaalverkleining van de Zomerspelen. De droom van de IOC-voorzitter komt er 20 jaar na die van zijn Spaanse voorganger Juan Antonio Samaranch. Hij droomde er destijds van een gemotoriseerde sport aan het programma van de Spelen toe te voegen.