Haas zegt af voor Davis Cup in Kroatië

De Duitse tennisser Tommy Haas maakte vrijdag vanuit zijn woonplaats Bradenton (Florida) bekend, dat hij niet zal deelnemen aan de Davis Cup-ontmoeting volgende week in Kroatië. In een persmededeling stelde de 23-jarige halve finalist van de Australian Open, dat hij ploegkapitein Michael Stich met kerstmis zijn toezegging had meegedeeld, "maar sindsdien zijn er zoveel lasterlijke dingen over mij openbaar gemaakt".

BELGA

BR>

Haas levert al maanden strijd met de Duitse Tennisbond (DTB) over de aanwezigheid van zijn persoonlijke fysiotherapeut Jürgen Dess bij de Davis Cup. De DTB zou daarbij moeten opdraaien voor de kosten ten bedrage van 100.000 euro. Voorzitter Georg von Waldenfels weigerde dit.

Stich, de nieuwe captain, prees Haas recentelijk de hemel in, maar dat was niet voldoende om hem aan zijn eerder gegeven woord te laten houden. Haas: "Door het geschil met de bond zal mijn spel mentaal en fysiek te lijden hebben. Om die reden heb ik besloten niet in Zagreb aan te treden tegen Kroatië."

Door de afmelding van Haas zit Stich met een groot probleem. Tweede man Nicolas Kiefer verkeert in een diepe vormcrisis. Verder heeft hij alleen Rainer Schüttler en David Prinosil als spelers van kwaliteit over. Kroatië speelt met Wimbledon-kampioen Goran Ivanisevic.