Jackson en Carey vriendelijk verzocht royalties te komen ophalen

Michael Jackson, Mariah Carey en Stevie Wonder staan op een lijst van ongeveer 7.000 muzikanten die in Groot-Brittannië aanspraak kunnen maken op in totaal 10 miljoen pond (16 miljoen euro) achterstallige auteursrechten. Dat staat in de zaterdageditie van de Britse krant

The Times

.

BELGA

Phonographic Performance Ltd, de organisatie die de royalties voor liedjes op Britse radio's moet verzamelen en herverdelen, deed een oproep tot de artiesten op zijn website

.

Michael Jackson heeft nog 100.000 pond (160.000 euro) tegoed voor zijn liedje "Say, Say Say", aldus de Times, en op Ray Davies wacht een getal met zes cijfers voor zijn Kinks-hit "You really got me".

Ook Mariah Cary, Stevie Wonder en Shirley Bassey hebben nog recht op royalties. Dat geldt ook voor de erfgenamen van overleden artiesten als Sid Vicious van de Sex Pistols of de "verdwenen" Richy Edwards van de Manic Street Preachers.

De som van tien miljoen pond stapelde zich op sinds in 1996 in Groot-Brittannië een nieuwe wet over de inning van auteursrechten van kracht werd. De meeste artiesten zijn van die nieuwe regeling nog niet op de hoogte, aldus de Times.