Pedofiel lokte kinderen via chatbox VT4

Een 24-jarige Tongenaar, klusjesman in een school, zit sinds 9 februari in de cel op verdenking van verkrachting. Hij zou medio vorig jaar acht meisjes, toen allen jonger dan 14 jaar, hebben verkracht of pogingen daartoe hebben ondernomen. Er bestaan vermoedens dat hij nog meer slachtoffers heeft gemaakt. De verdachte had de meisjes leren kennen via een sms-chatsessie op de televisiezender VT4.

BELGA

De feiten kwamen eind vorige week aan het licht. De directeur van een school waar enkele slachtoffers les volgen, had drie leerlingen bij zich geroepen voor geregeld spijbelen. Tijdens dat gesprek kwamen de meisjes met hun verhaal naar buiten. De directeur nam meteen contact op met de recherche van de politiezone Borgloon. Daarop werd de 24-jarige Tongenaar ingerekend. Hij geeft twee verkrachtingen van minderjarigen toe. De verdachte had de meisjes leren kennen via een sms-chatsessie op televisiezender VT4. Een van de meisjes liet weten dat ze contact zocht met leeftijdsgenoten. De Tongenaar ging op de oproep in maar gaf een valse leeftijd op. Bij de daaropvolgende ontmoetingen liet hij zich van zijn beste kant zien. Hij sloot niet alleen vriendschap met het meisje dat hij via de chatsessie had leren kennen, maar ook met haar vriendinnen.

Eens het vertrouwen van de meisjes gewonnen, werd hij handtastelijk. Acht slachtoffers, toen 13 en 14 jaar oud, hebben inmiddels verklaard dat ze door hem zijn verkracht of daar net aan zijn ontsnapt. De aanrandingen gebeurden in Heers, Borgloon en Sint-Truiden, in twee gevallen in een hotel. Uit het onderzoek moet blijken of de Tongenaar nog meer slachtoffers heeft gemaakt. Ook wordt nagegaan of hij meisjes heeft benaderd in de school waar hij als klusjesman werkt. De verdachte verschijnt vandaag voor de raadkamer. Voor de gepleegde feiten riskeert hij 15 jaar gevangenisstraf.