Braziliaans B-elftal verplettert Bolivia

Het Braziliaanse voetbalelftal is het WK-jaar goed begonnen. De viervoudige wereldkampioen, die voor de gelegenheid aantrad met spelers uit de Braziliaanse competitie en zonder zijn wereldsterren, haalde donderdag zwaar uit tegen Bolivia in een vriendschappelijke wedstrijd in Goiania. Het werd 6-0 voor de troepen van Luis Felipe Scolari.

BELGA

BR>

Toch moesten de 55.000 toeschouwers een hele tijd wachten alvorens het doelpuntenfestival van start ging. Pas in de 44e minuut kon Cris de score openen. In de tweede helft liep het vanzelf voor de Seleçao tegen een jonge en onervaren tegenstander: vijf goals, waarvan vier met de kop, voor Gilberto Silva (47e en 53e), uitblinker Cleberson (62e), Washington (71e) en Anderson Polga (82e). Cleberson, de middenvelder van de verrassende landskampioen Atletico Parana, was de beste speler op het veld. Hij vierde, net zoals zes andere teammaats, zijn debuut voor Brazilië.

Volgens Falcao, een vroegere vedette van het Braziliaanse voetbal, kan het trouwens niet meer mislopen voor zijn land in Azië: "Telkens als we de WK-voorbereiding tegen een Zuid-Amerikaans team startten, werden we wereldkampioen", herinnert hij zich.

De volgende wedstrijd in de voorbereiding op het wereldbeker wacht woensdag al in Ryad, waar Saudi-Arabië bekampt wordt. Dan komt er één 'Europese huurling' bij de groep: Djalminha van Deportivo La Coruna.