Rob Vanoudenhoven brengt BV's bij hun idolen

Print
Televisiemaker Rob Vanoudenhoven is vanaf zondag 24 februari opnieuw wekelijks op TV1 te zien in zijn nieuwe reisprogramma 'Via Vanoudenhoven'. Samen met een bekende Vlaming gaat hij op zoek naar de internationale figuur die zijn gast(e) graag wil ontmoeten. Rob Vanoudenhoven probeert vooraf de ontmoeting te regelen, bij voorkeur in het land waar de buitenlandse gast woont of werkt. Als dat is gelukt, vertrekken de televisiemaker en zijn BV naar het land van bestemming, "een missie die via een kronkelende weg en vol verrassingen verloopt", zo noemt Wim Vanseveren, netmanager van TV1, het nieuwe Woestijnvisproduct. Bedoeling van het programma is vooral de reisroute te benadrukken en de BV van dienst beter te leren kennen, onder meer door zijn idoolkeuze. "De ontmoetingen tussen de twee personen zijn daarbij de kers op de taart", aldus Rob Vanoudenhoven maandag bij de persvoorstelling van het programma. Bewust wordt niet gefocust op de bekendheid of de ontmoetingen. Ook lopen fictie en realiteit voortdurend door elkaar.
Tot nu toe zijn zes afleveringen van Via Vanoudenhoven ingeblikt. Andere ontmoetingen -er komen er maximum negen- zijn nog in de maak. Ook is er een extra aflevering gepland met uitschieters die de eigenlijke afleveringen toch niet haalden. Over de plaatsen van bestemming en de gasten die bij elkaar zullen worden gebracht, willen de programmamakers nog niet veel kwijt. Wel liet Rob Vanoudenhoven weten dat hij voor het programma op bijna alle werelddelen belandde.

Normaal gezien had Via Vanoudenhoven de kijkers al eerder moeten bereiken, maar door externe factoren werd de uitzenddatum verschoven. De eerste aflevering van Via Vanoudenhoven wordt op 24 februari uitgezonden. Rob Vanoudenhoven regelde een ontmoeting tussen acteur Filip Peeters en de voormalige president van de Sovjetunie, Mikhail Gorbatsjov.