Ronde van Langkawi: Enrico Degano snelste in 3e rit

De derde rit in de ronde van Langkawi werd zondag alweer beslist in een massaspurt. De Italiaan Enrico Degano (Ceramiche) toonde zich daarin na een rit van 129,6 km tussen Lumut en Ipoh de beste. De Australiër Graeme Brown en de Italiaan Dario Traversoni eindigden op de dichtste ereplaatsen. De Zuid-Afrikaan Robert Hunter (Mapei-Quick Step), zaterdag de snelste, blijft leider.

Bij Lotto-Adecco verdween Kevin Van Impe uit de koers. De neo-prof kwam niet meer aan de start van de rit, na zijn val zaterdag waarbij hij een polsblessure opliep: "Er werden reeds foto's genomen van de pols in het ziekenhuis van Maleisie, maar door de zwelling was het niet echt duidelijk te zien hoe zwaar de blessure wel is. Onze clubdokter, Daniel De Neve, die hier ook aanwezig is, sluit een breuk van de pols zelfs niet uit. Wij kozen er dan ook voor om Van Impe reeds huiswaarts te sturen", meldt sportdirecteur Hugo De Dier.

Ook Palmans-Collstrop verloor een man: de zieke Karl Pauwels kwam buiten de tijdsgrens aan, een kleine 22 minuten na de leider, en werd uitgesloten. "Pauwels was de hele dag ziek en diende op zowat vijftig kilometer van de eindmeet het peloton te lossen", stelt sportdirecteur Luc Landuyt. "Op die kleine afstand verloor hij nog zoveel tijd. Pauwels is totaal leeggereden. Niet moeilijk met die hitte hier. Zowat 45 graden en als je dan ziek bent, dan moet je gewoon kapot".

Toch nog goed nieuws ook bij Palmans. Hans De Meester hees zich immers in de 'bolletjestrui' als leider in het bergklassement. Hij telt daarin acht punten, vier meer dan de Nieuw-Zeelander Scott Guyton. Bjorn Leukemans, ook al uit de Palmans-Collstropploeg, staat derde.