Nieuwe pil houdt bierbuikje tegen

Wetenschappers uit Melbourne hebben een middel uitgevonden dat mannen belet een bierbuikje te ontwikkelen. Overgewicht bij mannen neemt steeds toe en wordt veroorzaakt door een opeenstapeling van vetstoffen. De pil zou de vernieling van verzameld vet versnellen. Tijdens experimenten bleek het middel alvast veelbelovend.

PETRA RENIERS

BR>

Volgens onderzoekers kunnen zwaarlijvige mannen een halve kilogram verliezen na een inspuiting van het nieuwe middel. De versie in pilvorm zal getest worden vanaf april en klinische experimenten zijn voorzien voor het einde van het jaar. Als deze succesvol blijken, zal de pil binnen vier jaar verkrijgbaar zijn. Onderzoek bij 22 zwaarlijvige mannen wees uit dat gewichtsverlies het meest merkbaar is bij mannen boven 35 jaar en de pil zou zeer verdienstelijk zijn voor het bierbuikje waar veel mannen op latere leeftijd last van krijgen.

Vroeger werd zwaarlijvigheid altijd geassocieerd met oudere mensen maar momenteel lijden steeds meer en meer kinderen aan de kwaal. Kinderen vormen voor de wetenschappers een belangrijke doelgroep. Ze willen vermijden dat zwaarlijvige kinderen ook zwaarlijvige volwassenen worden. Wereldwijd lijden zowat 1 miljard mensen aan zwaarlijvigheid. In België is 1 persoon op 3 te zwaar.