PSC geschokt door uitlatingen Aelvoet

PSC-voorzitster Joëlle Milquet en Luc Paque, verslaggever bij de gewezen onderzoekscommissie naar de dioxine-affaire, zeggen gechoqueerd te zijn door de informatie die minister van Volksgezondheid Magda Aelvoet de afgelopen 24 uur onthulde in de recente mini-PCB-crisis.

BELGA

BR>

Het is volgens hen een duidelijk bewijs dat de minister van Volksgezondheid de situatie niet onder controle heeft en geen politieke lessen heeft getrokken uit de aanbevelingen van de dioxinecommissie. Ondanks de oprichting van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid sinds 1 januari 2000 kan de consument nog steeds niet rekenen op een efficiënt crisisbeheer en moet hij, nogmaals, vaststellen dat het met de communicatie en werking mank loopt, aldus de PSC.

Voor de Franstalige christen-democraten moet dringend duidelijk worden welke fouten en tekortkomingen er zijn gemaakt in de behandeling van deze voedselcrisis en wie daar politiek voor verantwoordelijk is.

Hoewel paars-groen de controle van het voedsel als prioriteit naar voren heeft geschoven en ondanks de oprichting van het Agentschap voor de Voedselveiligheid meent de PSC dat "deze crisis een pak slechter wordt aangepakt dan in 1999".