CCOD wil hele top schorsen

Minister van Volksgezondheid en Consumentenzaken Magda Aelvoet moet de hele hiërarchische top van de dienst grondstoffen (DG4) schorsen. Ze dient ook publiek te verklaren dat de geschorste ambtenaar Etienne Cobbaert een loyaal, integer en bekwaam persoon is. Die eis legde de christelijke overheidsvakbond CCOD woensdagochtend op tafel tijdens een gesprek op het kabinet-Aelvoet.

BELGA

BR>

De CCOD had een lang gesprek met de kabinetschef en adviseur van Aelvoet. De vakbond, en met haar tal van collega's van Cobbaert, nemen het niet dat de zwartepiet van de recente PCB-strubbelingen wordt doorgeschoven naar Cobbaert. "We willen dat Aelvoet duidelijk de integriteit en bekwaamheid van Cobbaert benadrukt", zegt vakbondsman Mark Dedobbeleer.

Voor de CCOD moet de hiërarchische top van DG4 (adviseur-generaal Gilbert Houins, maar ook de directeur- en secretaris-generaal) worden geschorst. "Zij dragen de volle verantwoordelijkheid voor wat er op het terrein gebeurt", klinkt het. De overheidsvakbond vindt de schorsing van Beernaert terecht. Ze laken vooral z'n gebrekkig personeelsbeleid. "Aan de top van het Agentschap moet iemand komen die samen met het personeel de huidige strubbelingen kan temperen en eindelijk werk maakt van een grondige structuur en organisatie van het Agentschap".