Genk krijgt 1,2 miljoen voor uitbouw veiligheidsbeleid

De ministerraad heeft het Genkse veiligheids- en preventiecontract voor de komende twee jaar vernieuwd en de stad een financiële tussenkomst van 1,27 miljoen euro voor de uitbouw van haar veiligheidsbeleid toegezegd.

BELGA

BR>

Met het geld zal de stad Genk in eerste instantie haar bestaande veiligheidsprojecten verderzetten. Op het vlak van preventie gaat het om fietsgraveeracties, preventieve acties inzake autocriminaliteit en woninginbraken, techno-preventieve adviezen, criminaliteitsanalyses, jongerenwerking, interculturele bemiddeling en educatieve projecten. Daarnaast zal het geld ook besteed worden aan het project stedelijke vernieuwing. Dat houdt onder andere juridisch advies, alternatieve gerechtelijke maatregelen en buren- en gezinsbemiddelingen in.

Ook het contract van 34 stadswachten kan door de steun van de regering verlengd worden. De stad Genk zal tevens 10 bijkomende stadswachten aanwerven, gezien hun werkingsgebied zich uitgebreid heeft tot de volledige politiezone Genk, As, Opglabbeek en Zutendaal. "Die uitbreiding heeft ook te maken met het feit dat de vraag naar toezicht bij evenementen de laatste jaren behoorlijk is toegenomen", zegt burgemeester Gabriëls.