Erik Goossens van VTM naar ATV

Nu

Kan Dit?

is afgelopen, eindigt ook het exclusiviteitscontract tussen presentator Erik Goossens en VTM. De twee partijen geraakten het niet eens over een verdere samenwerking. Een programma op regionale zender ATV zit wel nog in Goossens' pijplijn.

BR>

"Ik had een exclusiviteitscontract," knikt Eric, "maar dat liep ten einde. En bij VTM hadden ze geen programma's in de schuif liggen die mij boeiden, dus hebben we het contract niet verlengd. Het ziet er ook niet naar uit dat ik er opnieuw aan de slag ga. Zolang de directie bij haar standpunt blijft, zie ik het niet zitten. Ik heb al dikwijls ideeën geopperd, maar als ze in de Medialaan

Lili & Marleen

blijven heruitzenden, is daar geen plaats voor."

Goossens verklapt dat hij momenteel een reeks portretten maakt voor ATV. "Ik doe zelf de productie, Bieke

(Ilegems, zijn vrouw, red.)

presenteert. Daarvoor werken we samen met een aantal BV's zoals Tom Lenaerts, Kristien Hemmerechts, Bo Coolsaet en Bart Peeters."

ATV wil over het project nog niet veel kwijt. "De opnames zijn bezig", bevestigt hoofdredacteur Hans Hellemans. "In april, wanneer Bieke met zwangerschapsverlof is, wordt het uitgezonden. Het gaat om acht portretten van opmerkelijke Antwerpenaren, zeer uiteenlopende types. Elk portret zal zo'n 15 à 20 minuten duren. De BV's die je noemt, zitten er ook voor iets tussen, maar meer wil ik daarover niet zeggen. Het moet een beetje een verrassing blijven, hé."