Brouwerij Palm schrapt 23 jobs

De directie van brouwerij Palm schrapt omwille van de teruglopende verkoop 23 van de 280 jobs. Het nieuws dat gisteren/dinsdag bekendgemaakt werd tijdens een vergadering van de ondernemingsraad zorgde vanmorgen voor een korte stakingsactie. Nadat directie en vakbonden overeenkwamen om tijdens onderhandelingen te gaan zoeken "naar de meest menselijke oplossingen" werd om 9.30 uur het werk hervat.

BELGA

BR>

"Het is sinds mensengeheugenis de eerste keer dat we jobs moeten schrappen. Dat veroorzaakte in het bedrijf een dusdanige schok dat er ook voor het eerst gestaakt werd. Op de ondernemingsraad hebben we gesteld via mutaties en brugpensioen het aantal naakte ontslagen te beperken tot 15. Met de vakbonden willen we nu nagaan of er geen oplossingen zijn om ontslagen te vermijden", aldus directeur Ludo Vermeir.

Palm, dat in handen is van de families Van Roy en Toye, kende de afgelopen 30 jaar een spectaculaire groei maar de afgelopen jaren ondervond de brouwerij ook de gevolgen van de teruglopende biermarkt in ons land. "We hebben nog enkele jaren de kat uit de boom gekeken, maar nu de trend op de biermarkt onomkeerbaar lijkt is het schrappen van jobs niet langer te vermijden", aldus Vermeir.