Omzet uitzendgroep Vedior stijgt licht

Ondanks moeilijke economische omstandigheden heeft uitzendorganisatie Vedior de resultaten over 2001 zien verbeteren. De omzet groeide met 3 procent naar 6,7 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 121 miljoen euro, 11 procent meer dan de 109 miljoen in 2000.

BELGA

BR>

De resultaten zijn iets beter dan analisten hadden verwacht. Vooral het sterke eerste halfjaar heeft Vedior het goed gedaan. In het vierde kwartaal dook de omzet met 9 procent en de bedrijfswinst met bijna de helft.

Vedior vindt het moeilijk te voorspellen wat dit jaar zal brengen. Maar bestuursvoorzitter T. Martin verwacht dat 2002 voor bijna alle sectoren waarin Vedior uitzendt slechter wordt dan 2001. Hij rekent op een zwak eerste kwartaal en lagere marges. "We moeten blijven reorganiseren en efficiënter werken", aldus Martin. "De kleinere concurrenten ontberen het geld om verder te groeien. Als de markt aantrekt, zitten we goed. Dan wordt 2003 een geweldig jaar".

Martin, die bekendmaakte nog twee jaar aan te blijven als bestuursvoorzitter, meent dat de Amerikaanse economie haar dieptepunt wel heeft bereikt. Vooral in het tweede halfjaar verwacht hij betere omstandigheden. "Het zou fijn zijn als het onderwerp Afghanistan werd afgesloten, zodat de focus weer op de economie komt", aldus Martin, die eraan toevoegde in september of oktober een herstel te verwachten in de Europese economie, vooral Frankrijk.

De omzetgroei in Italië, Portugal, Japan, Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Amerika compenseerde de teruggang die vooral in de VS was te zien. In de financiële en de IT-sector was daar minder vraag naar uitzendkrachten. De voor Vedior belangrijke Franse markt -met 44 procent van de totale omzet- draaide in het eerste halfjaar voortreffelijk met een groei van 4 procent. Vooral in de gezondheidszorg en de IT deed dochter VediorBis hier goede zaken. Maar in het laatste kwartaal zakte deze markt in elkaar met zo'n 16 procent.