Vrijend koppeltje getroffen door stenen

In het Oost-Vlaamse Uitbergen, een deelgemeente van Berlare, is een meisje dinsdagavond om het leven gekomen in een vreemd verkeersongeluk. Haar vriend is in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht.

BELGA

BR>

De twee jongeren uit Uitbergen hadden elkaar ontmoet onder de Scheldebrug op de grens van Wichelen met Uitbergen. Uit de richting van Uitbergen kwam een personenwagen. Op de brug verloor de bestuurder de controle over het stuur en reed tegen de arduinen borstwering. Bij de klap vielen enkele zware stenen met naar schatting een gewicht van 200 kilogram naar beneden.

Het koppel kwam onder de vallende stenen terecht. Het meisje overleed ter plaatse, de jongen werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis in Dendermonde. De autobestuurder, die geen idee had van wat zich had afgespeeld, zette zijn weg verder met de bedoeling aangifte te gaan doen van het ongeval. Hij zou even later opgepakt zijn.

Het mannelijke slachtoffer betreft een 19-jarige uit de gemeente. De identiteit van het meisje kon niet onmiddellijk met zekerheid vastgesteld worden. Het zou gaan om een 20-jarige. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse.