Vechtpartij Tongeren: afrekening in drugsmilieu

In het onderzoek naar de dodelijke vechtpartij in de buurt van dancing Real op de Luikersteenweg in Tongeren hebben twee verdachten hun aandeel bekend. Het tweetal werd zondagavond door de lokale opsporingspolitie ondervraagd.

BELGA

Ze bekenden slagen te hebben toegebracht. Maandagvoormiddag werd één man van het duo voorgeleid voor de Tongerse onderzoeksrechter. Maandag rond 16 uur volgt dan de tweede voorleiding. Zaterdag werd al een eerste verdachte aangehouden door de onderzoeksrechter. Bij de vechtpartij zaterdagochtend kwam een 21-jarige man uit Tongeren om het leven. Heel waarschijnlijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu.

De politie heeft dan nog een vierde verdachte kunnen opsporen. Commissaris Eddy Maes van de Tongerse politie: "Het gaat om een minderjarige, die ter beschikking gesteld werd van het parket van Luik. Na verhoor door de onderzoeksrechter mocht de jongen beschikken. Zijn aandeel in de vechtpartij zou verwaarloosbaar zijn. Uiteindelijk zijn we nog op zoek naar een vijfde en zesde verdachte. Het zal een kwestie van uren zijn om die in de kraag te vatten. De verdachten zijn, behalve de minderjarige, allen twintigers uit Luik, Verviers en Aubel".