Voorakkoord in drie Antwerpse vestigingen Carrefour

In de nacht van zaterdag op zondag werd met de directies van drie Carrefour-vestigingen in Schoten, Borsbeek en Burcht een voorakkoord bereikt dat een oplossing moet bieden aan het aan de gang zijnde sociaal conflict. Dat maakte het BBTK zondag bekend in een mededeling.

BELGA

De voorbije dagen werd er gestaakt in de drie supermarkten uit onvrede met de te hoge werkdruk. Het voorakkoord is gebaseerd op een aantal krachtlijnen die per winkel een andere invulling krijgen. Zo voorziet het akkoord in de omzetting van een aantal tijdelijke contracten in definitieve, het behoud van een ander aantal tijdelijke werknemers tot eind juni en de bespreking en evaluatie in april van de aanpassingen op organisatorisch vlak.

Het voorakkoord werd bekomen na onderhandelingen tussen directie en vakbonden. Die onderhandelingen duurden van zaterdagavond tot zondagochtend 5 uur.

Het personeel kan zich maandag uitspreken over het voorakkoord. Als een meerderheid zich achter de tekst schaart, komt er alvast in het Antwerpse een eind aan de stakingsacties bij Carrefour.