Vier zwaargewonden bij ongeval op E40

Zaterdag om 23.40 uur zijn vier personen zwaargewond geraakt bij een klap op de E40 richting Oostende ter hoogte van Oordegem. Twee voertuigen, een Belgische Chrysler en een Luxemburgse Pontiac, raakten elkaar op de middelste rijstrook. Eén van de auto's sloeg tegen de betonnen middenberm en kwam honderd meter verderop in de zijberm terecht. De Pontiac werd onmiddellijk naar de zijberm geslingerd waar de wagen enkele bomen raakte.

BELGA

In beide voertuigen zaten twee inzitenden. Drie ervan werden uit hun wagen geslingerd en met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een passagierster uit de Pontiac bleef gekneld achter. De brandweer van Aalst had een uur werk om haar te bevrijden. Ze werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Het motorblok van de Pontiac werd uit de wagen geworpen en lag op de linkerrijstrook. De brokstukken van de vernielde wagens lagen verspreid over een afstand van 150 meter. Enkel de middelste rijstrook bleef beschikbaar voor het verkeer. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse.