Gewapende overval met carjackings en gijzelneming

Zaterdagnamiddag heeft een gewapende en gemaskerde man het Di-warenhuis overvallen aan de Houba de Strooperlaan 612 in Laken. De dader pleegde in zijn vlucht drie carjackings en gijzelde daarbij een passagier. Zo is vernomen bij het parket van Brussel. De dader is nog voortvluchtig, een buit is niet meegedeeld.

BELGA

Eerst vluchtte de overvaller te voet weg. Daarna carjackte hij een Volkswagen Polo. De bestuurster werd uit de wagen gezet.

Achternagezeten door de politie botst de overvaller met een andere wagen ter hoogte van de Wandstraat. Kort daarna carjackt de overvaller een tweede wagen, een Opel Astra. Opnieuw zet hij de bestuurster uit de wagen maar gijzelt een passagier. Bij een benzinestation in Wemmel vindt de politie die wagen later terug. De gijzelaar wortd wat verder op de weg aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het benzinestation verneemt de politie dat de overvaller aan de haal ging met een derde wagen, een Citroën Berlingo. De politie verhoorde intussen getuigen van de zaak en speurde de buurt af met een helikopter. Ook zijn vingerafdrukken genomen op de teruggevonden wagens. Op één van die wagens is een kogelinslag te zien.