Wall Street eindigt week met lichte min

Na twee dagen van behoorlijke koersstijgingen sloot Wall Street vrijdag de week af met een lichte min. Beleggers kregen tegenstrijdige berichten. Aan de ene kant bleven de Enron-spoken op de beursvloer ronddwalen, omdat het onzeker blijft of ook andere bedrijven zich aan dezelfde praktijken schuldig hebben gemaakt. Geruststellend nieuws over de goede ontwikkeling van de economie zorgde voor een positieve impuls, maar die was niet sterk genoeg om een positief slot te forseren. Ook de koopjesjagers sloegen na twee dagen van koerswinst hun slag.

BELGA

BR>

De Dow Jones-index sloot vrijdag op 9907,26 punten. Dat was een verlies ten opzichte van het slot van gisteren van ruim 12 punten, ofwel 0,13 procent. De techo-indicator Nasdaq verloor iets meer. Aan het eind van de dag sloot deze index 1,2 procent lager op 1911,25 punten.

Het verschil in ontwikkeling tussen de Dow Jones-index en de Nasdaq kwam voor een groot deel op het conto van amusementsconcern Disney. De kwartaalwinst liep 55 procent terug, maar dat was minder dan de analisten hadden verwacht. Beleggers waren er blij mee en Disney steeg veruit het sterkst met een koerswinst van 6,6 procent. Het trok de overwegend negatieve Dow-fondsen enigszins uit het slop.

Onzekerheid over het Amerikaanse bedrijfsleven deed de financiële fondsen geen goed. JP Morgan moest 5,5 procent terug en ook American Express (min 2) en Citigroup (min 1,9) hadden geen goede dag. UAL Corp., de moedermaatschappij van vliegtuigmaatschappij United Airlines maakte een kwartaalverlies bekend van meer dan 300 miljoen dollar. Een verlies was verwacht, maar de Amerikaanse beleggers waren niet tevreden. UAL sloot 8,6 procent lager.