Journalist vermoord in Colombia

Een bekende Colombiaanse journalist is vrijdag overleden aan de verwondingen die hij twee dagen eerder opliep toen hij op straat werd neergeschoten. Twee verdachten zijn kort na de aanslag aangehouden.

APNED

Het slachtoffer, de 42-jarige Orlando Sierra, was columnist en adjunct-hoofdredacteur van de krant

La Patria

, die is gevestigd in het ten westen van de hoofdstad Bogota gelegen Manizales. Sierra's wekelijkse column had geregeld corruptie bij de overheid en wreedheden door linkse rebellen en rechtse paramilitairen tot onderwerp.

Volgens de hoofdredacteur van La Patria, Alvaro Segura, was hij niet met de dood bedreigd. Het is niet duidelijk of de twee verdachten lid zijn van een van de gewapende groepen die in Colombia actief zijn. De verdachten zijn vrijdag, nog voor Sierra overleed, van Manizales overgebracht naar Bogota, omdat hun leven gevaar zou lopen.

Vorig jaar zijn in Colombia drie journalisten vermoord om wat ze schreven. Een aantal anderen ontvluchtte het land. Sierra is de tweede journalist die dit jaar is vermoord. Tientallen mensen demonstreerden vrijdag in Manizales naar aanleiding van de dood van de journalist.