Sharon spreekt met Palestijnen

De Israëlische premier Ariel Sharon heeft woensdag drie Palestijnse kopstukken ontmoet. Het is de eerste keer sinds zijn aantreden in maart 2001 dat de Israëlische eerste minister een gesprek voert met Palestijnse hoge figuren. Volgens de openbare radio hebben beide partijen het enkel gehad over zaken die de openbare veiligheidsbelangen.

BELGA

De woordvoerder van Sharon wou geen verdere details kwijt over het gesprek. De premier blijft volgens de woordvoerder wel bij zijn standpunt dat hij niet over politieke kwesties wil onderhandelen zolang de Palestijnen geweld blijven gebruiken.

De ontmoeting vond woensdag plaats in het bureau van Sharon in Jeruzalem. De Israëlische premier ontving er de voorzitter van de Palestijnse wetgevende raad Ahmad Qoreï, de nummer 2 van de PLO Mahmoud Abbas en de economische adviseur van Yasser Arafat Mohammad Rachid.

De Israëlische president Arafat heeft zaterdag al bevestigd dat hij zijn groen licht had gegeven voor de ontmoeting tussen de Palestijnse kopstukken en Sharon. "Ik heb inderdaad de toestemming gegeven om alle inspanningen te doen om de contacten met Israël voort te zetten", aldus Arafat.