Gemengde intercommunales handhaven sociale korting op kabel-tv

De gemengde intercommunales in Vlaanderen handhaven het sociaal abonnement op de kabeltelevisie. Het wegvallen van het kijk- en luistergeld heeft geen enkele invloed op het sociaal abonnement. Alleen worden de formaliteiten aangepast. Dat heeft Arnold Van der Fraenen, woordvoerder van Informatie- en Communicatiesignalen Vlaanderen (het samenwerkingsverband tussen de intercommunales), vrijdag bevestigd.

BELGA

BR>

Wie vroeger van het kijk- en luistergeld was vrijgesteld, kreeg ook een korting op het abonnement van de kabeltelevisie. De vrijgestelden worden opgesomd in de wet van 13 juli 1987. Het betreft voornamelijk personen die voor 80 procent zijn gehandicapt. De dienst voor kijk- en luistergeld gaf hen een attest dat werd ingediend bij de intercommunales.

Nu het kijk- en luistergeld is afgeschaft, moeten de formaliteiten worden aangepast. Wie vorig jaar nog een attest van de dienst voor kijk- en luistergeld bij de gemengde intercommunales heeft ingediend, moet voorlopig niets voor de periode van de geldigheid van dit attest. Voor de nieuwe begunstigden is een regeling afgesproken met het ministerie van Sociale Zaken.