Van Bastelaere genomineerd voor VSB-poëzieprijs

De jury van de VSB Poëzieprijs 2002 heeft donderdagavond de namen bekend gemaakt van de vijf genomineerde dichters voor de jaarlijkse onderscheiding van 25.000 euro. Voorzitter Kees Fens deed dit tijdens de Dichtersmarathon van de Literaire Podia Amsterdam (LPA) die ter gelegenheid van de derde Nederlandse Gedichtendag in De Rode Hoed in Amsterdam was georganiseerd.

BELGA

BR>

Voorgaande jaren stonden altijd zeven poëten op de nominatielijst. De kanshebbers zijn deze keer vier Nederlanders en een Vlaming. Kersverse laureaat van de driejaarlijkse poëzieprijs van de Vlaamse gemeenschap Dirk Van Bastelaere is genomineerd met zijn bundel "Hartswedervaren". De vier Nederlanders zijn Anneke Brassinga met "Verschiet", Piet Gerbrandy met "De zwijgende Man is niet bitter", Jacques Hamelink met "Zilverzonnige en onneembare Maan" en Gerrit Krol met "Geen man, want geen Vrouw". In totaal kwamen 78 inzendingen binnen.

Begin mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Die krijgt op zondag 26 mei de prijs uitgereikt in Amsterdam. De VSB Poëzieprijs werd eind 1993 ingesteld door het VSB Fonds.