Volvo gaat op zoek naar 1.400 nieuwe werknemers

Volvo start in het najaar zijn aanwervingscampagne voor 1.400 bijkomende montage-arbeiders. Ook goede werkkrachten die straks bij Opel Belgium in Antwerpen hun job verliezen zijn welkom in Gent. Volvo Cars in Gent mag vanaf volgend jaar de opvolger van de S40 en de V40 bouwen. Het management besliste daarbij meteen ook de productiecapaciteit van de fabriek op te trekken van 150.000 wagens naar 270.000 auto's. Gent gaat ook met nachtploegen werken. Daar zijn 1.400 bijkomende werknemers voor nodig.

BR>

"Wij organiseren in het najaar onze eerste selectieprocedures", zegt Mark De Mey van Volvo. "Aanvankelijk gaan we vooral leidinggevend personeel zoeken. Het komt erop aan de productieschema's op te stellen."

Hoeveel arbeiders er precies nodig zijn is ook nog niet helemaal duidelijk. Volvo wil eerst bij zijn 3.700 eigen werknemers nagaan hoeveel mensen eventueel willen overschakelen naar nachtwerk. Daarover zal ook overleg gepleegd worden met de vakbondsorganisaties. Pas nadat de werkschema's op punt staan zullen de aanwervingen volop starten.

Ook het personeel van Opel Belgium komt mee in aanmerking. Opel wil in de komende weken en maanden 900 mensen kwijt. Volvo kijkt uit naar goed opgeleide vakmannen. Leeftijd speelt daarbij niet altijd een rol. Wél is het uiteraard de vraag hoeveel mensen de verplaatsing zullen willen maken van Antwerpen of het Waasland naar Gent. "Maar wij geven iedereen een kans", zegt Mark De Mey nog.

Volvo Cars heeft ondertussen een goed jaar achter de rug. De nieuwe topman van het bedrijf, Peter Leyman sloot 2001 af op een productiecijfer van 146.370 wagens. Het jaar ervoor waren dat er slechts 122.179. De omzet steeg daardoor met 9% tot 2,8 miljard euro.De goede cijfers zijn vooral te danken aan het commercieel succes van het model Volvo S60.