Vijf arrestaties in grootschalig Italiaans pedofilieonderzoek

Vijf personen zijn in Italië onder huisarrest geplaatst in het kader van een nationaal anti-pedofilieonderzoek. Dat heeft de Italiaanse politie vrijdag bekendgemaakt. Bij huiszoekingen in een twaalftal steden werd eveneens een aanzienlijke hoeveelheid pornografisch materiaal in beslag genomen.

BELGA

BR>

De Guardia di Finanza, de Italiaanse politie die met financiële zaken wordt belast, voerde in onder meer Rome, Milaan, Napels, Bari, Turijn, Venetië en Firenze 80 huiszoekingen uit. Ze nam in totaal ongeveer 20.000 cd-roms, 7.000 videocassettes, 4.000 diskettes en een honderdtal computers in beslag.

Het onderzoek naar de pedofiele praktijken via het internet is al twee jaar aan de gang in Italië. Naast de vijf arrestaties van vrijdag zijn vroeger al 23 arrestaties gebeurd, onder meer van personen uit de Verenigde Staten, Australië, Oost-Europa en Latijns-Amerika. Wegens de aanhoudende pedofilieschandalen in Italië heeft de ngo Arcobalena enkele jaren geleden een telefoonlijn geopend waar misbruiken jegens kinderen gesignaleerd kunnen worden.

Arcobalena speelt de informatie vervolgens aan de politie door. De organisatie heeft er mede voor gezorgd dat de verdachten die vrijdag onder huisarrest zijn geplaatst, opgespoord konden worden.