Bush gaat eind mei naar Rusland

De Amerikaanse president George W. Bush gaat eind mei naar Moskou voor een bezoek aan zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Igor Ivanov, vrijdag aangekondigd. De exacte data zijn nog niet meegedeeld.

BELGA

BR>

Russische en Amerikaanse onderhandelaars bereiden naar aanleiding van de topontmoeting een "bindend juridisch document" voor inzake strategische wapens. Beide naties willen tot een akkoord komen over de reductie van nucleaire wapens.

Tijdens een eerste onderhandelingsronde, die afgelopen dinsdag in Washington plaatsvond, heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zich gunstig uitgesproken over een afname tot 1.700 à 2.200 stuks. Moskou wil echter dat het akkoord in een verdrag gaat uitmonden, terwijl Washington net een minder bindende afspraak wil.

Het bezoek van Bush aan Poetin is meteen het eerste van de Republikein aan Rusland sinds hij president is. Beide gezagsvoerders hebben elkaar wel al verschillende keren in het buitenland ontmoet.