Ex-topvrouw De Post verdacht van valsheid in geschrifte

De onderzoeksrechter heeft advocate Francine Wachsstock, tot begin 2000 ook voorzitster van De Post, in verdenking gesteld van medeplichtigheid aan valsheid in geschrifte. Ze zou op malafide wijze hebben meegeholpen om goudwinkeltjes in Antwerpen uit de grond te stampen.

BR>

In het advocatenkantoor van Francine Wachsstock vond zo'n veertien dagen geleden een huiszoeking plaats. De bal ging aan het rollen in het onderzoek naar de handel en wandel van een Israëlische goudhandelaar. Wachsstock wordt ervan verdacht samen met enkele goudhandelaars constructies te hebben gezegd. Wachsstock werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor medeplichtigheid aan valsheid in geschrifte.

De advocate zou hebben geholpen om documenten te vervalsen om goudwinkels te kunnen opstarten. Er werden constructies opgezet, waarbij stromannen zogezegd zaakvoerder waren. Die papieren zaakvoerders moesten de feitelijke zaakvoerders, die wettelijk niet aan de criteria voldeden om een handelszaak op te starten, afschermen. De stromannen zouden daarvoor naar verluidt enkele keren 250 euro's per maand hebben gekregen.

Het waren politiespeurders van de Cel Pelikaan, die de constructies op het spoor kwamen via onder meer controles in de Pelikaanstraat en omgeving. Daarop vielen ze onder meer binnen in Wachsstocks advocatenkantoor, waar bezwarende documenten zouden zijn gevonden. Voorlopig blijft de aanklacht enkel valsheid in geschrifte. Er is nog geen sprake van enige financiële winsten, die deze constructies zouden hebben opgeleverd.