Natalie Hoste geselecteerd voor WK kunstschaatsen

BRUSSEL -

De 16-jarige Natalie Hoste vertrekt op 15 maart naar de wereldkampioenschappen kunstschaatsen in Vancouver, die er van 16 tot 25 maart plaatsvinden. Zij zal er België vertegenwoordigen bij de vrouwen-senioren. Donderdag op de Yeti-ijsbaan van Eeklo gaf ze de pers tekst en uitleg.

BELGA

Het jeugdige talent is in handen van Katrien Pauwels, die zelf verschillende malen deelnam aan EK's en WK's en in 1984 en 1988 de eer van ons land op de Olympische spelen verdedigde. Pauwels' ervaring is nuttig voor het groeiproces van Hoste. Hoste, dochter van ex-wielrenner Frank Hoste, heeft zelf ook al wat internationale ervaring: "In augustus van vorig jaar werd ik in Frankrijk 15de. Beter deed ik in Denemarken waar ik op een gerenommeerd tornooi de eerste plaats wegkaapte."

Hoste ziet maar één reden voor haar prestaties: "Ik heb enorm veel te danken aan mijn trainster, Katrien Pauwels, die me al sinds het prille begin van mijn carrière, op mijn 8ste, met woord en daad bijstaat. Katrien heeft me naar het niveau gebracht, waarvan ik thans de vruchten pluk. Maar zeker van een plaatsje op het WK ben ik nog niet. Ik moet eerst de preselecties op 24 maart doorspartelen waaraan zo'n 50 kandidaten deelnemen. Na de preselecties wacht ons het eigenlijke tornooi met 24 deelneemsters. Daar hoop ik alvast bij te zijn."

De jonge belofte koestert geen grote verwachtingen: "Ik bekijk het meer als een fantastische leerschool. Trouwens, ik ben nog maar eerstejaars senior. In Vancouver kom ik uit tegen meisjes die rond de 20 zijn en dus een stuk meer routine hebben. Het is dan ook moeilijk voor mij om te voorspellen waar ik zal uitkomen. Een ontgoocheling wordt het zeker niet, want dit WK is een zoveelste ervaring die ik rijker zal zijn. En na het WK werken we gewoon keihard verder. Het WK is geen eindpunt voor mij, eerder een nieuwe start van mijn carrière."