De Cauwer: "WK-deelnemers zowel op weg als in tijdrit"

BRUSSEL -

José De Cauwer, bondscoach van de Belgische wielerploeg, gaf op de persconferentie van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) toe toch een beetje jaloers te zijn op de successen die Eric De Vlaeminck boekt op wereldkampioenschappen met zijn veldrijders. Hij wil nu ook eindelijk eens medailles oogsten.

BELGA

Een manier om dat doel te bereiken is de renners toe te laten op het WK deel te nemen aan de wegrit én aan de tijdrit. De laatste jaren moesten de Belgen op het WK wielrennen op de weg kiezen. Ofwel reden ze de wegrit ofwel namen ze deel aan de tijdrit. Daar komt nu verandering in. José De Cauwer is voorstander van dat Jurgen Van Goolen en Stijn Devolder in oktober in Barcelona aan de twee disciplines deelnemen. "Voor mij hoeven ze hun kwaliteiten in de Belgische klassiekers niet eens meer in de verf te zetten", aldus De Cauwer. "Ik zie ze liever hun hele seizoen toespitsen op Lissabon."

De Cauwer heeft voor 2001 twee prioriteiten gesteld: het WK en het EK. "Met twee verschillende ploegen", aldus De Cauwer. "Op het EK wil ik werken met een jonge ploeg, die daarmee de voorbereiding start op het WK van 2002 in Zolder. Met renners zoals Kevin Van Impe moet dat mogelijk zijn."

Beloftenprogramma 2001:

14/08-17/08: Tour de l'Ain (Fra)

24/08-26/08: EK in Apremont (Fra)

31/08-02/09: Linz-Passau-Budweis (Oos)

19/09-23/09: GP Wilhelm Tell (Zwi)

02/10-04/10: GP Correires (Por)

07/10-14/10: WK in Lissabon (Por)

Aangeboden door onze partners