Geurige geschenkkoffertjes

Het is inmiddels een traditie zo tegen het einde van het jaar: de grote parfumhuizen brengen fraaie geschenkkoffertjes met een assortiment lekkers voor de neus. Parfummetjes, zeepjes of bodylotions worden op de wijze van exquise pralines in een luxedoos geschikt. De prijs is meestal nauwelijks hoger dan die van één fles. Sla uw slag.

BR>

Voor fans van de

Lancôme-geuren

zijn er liefst zeven verschillende koffertjes om uit te kiezen, meestal met een eau de parfum, een body lotion en een douchegel en met keuze uit kleine en grotere formaten. De zeven dochters van Lancôme heten: Miracle, Trésor, Poême, Ô Oui!, Ô de Lancôme en de verkwikkende producten van Aroma Tonic (met ondermeer een massagetoestelletje en olie) en de conditieproducten van Aroma Fit, eveneens met massagetoestelletje en met verstevigende crème. Prijsvoorbeeld: 1.650 frank (40,9 euro) voor het koffertje Aroma Fit, 2.229 frank (55,26 euro) voor het geschenkkoffertje Poême.

Giorgio Armani

kleedt zijn feestparfums aan in goud en zilver, naast de persoonlijke kleur van elke geur. Beige voor Acqua di Giò pour Homme, watergroen voor Acqua di Gió, kaki voor Eau pour Homme en zilvergrijs voor Emporio Armani. Prijsvoorbeeld: koffertje Acqua di Gió pour Homme met eau de toilette, douchegel voor huid en haar en after shave balsem, 2.450 frank (60,73 euro). Koffertje Emporio Armani SHE met delicaat oosterse eau de parfum en flacon body milk, 1.880 frank (46,83 euro).

Ook

Cacharel

duikt mee in de koffertjesdans. Zowel Anaïs Anaïs, als Noa en Eau d'Eden en Cacharel pour l'Homme komen nu in feestelijke versies met bijvoorbeeld een zeepje als extra. Prijsvoorbeeld: geschenkkoffertje Anaïs Anaïs met eau de toilette en zeepje, 1095 frank (27,14 euro). Cacharel pour l'Homme met eau de toilette en after shave melk, 2.232 frank (55,36 euro).

Het bloemig groene en kruidige

Fidji

van Guy Laroche zit voor de gelegenheid in een doosje met een polshorloge in de zandtint van Fidji. Compleet voor 2.904 frank (71,99 euro). De bijpassende herengeur is natuurlijk Drakkar Noir van Guy Laroche. Een koffertje met eau de toilette en aftershave lotion met de kruidige, houtachtige, chypré-geur kost 1.595 frank (39,55 euro).

Liever Amerikaans dan Frans? De succesgeur Romance van

Ralph Lauren

komt zowel in de vrouwelijke als in de mannelijke versie in feestornaat. Prijzen: Ralph Lauren Romance koffertje voor hem, 2.592 frank (64,25 euro). Voor haar: 2.307 frank (57,19 euro). Landgenote Estée Lauder stopt al haar parfums met iets passends in dozen. Er is keuze uit Intuition, Pleasures, Pleasures for Men, Beautiful, White Linen en Knowing. Prijsvoorbeeld: Pleasures-koffertje met eau de parfum, body lotion en bad- en douchegel, 1.815 frank (45 euro). Estée Lauder heeft ook een speciaal aanbod in petto voor wie dringend nog wat oogschaduw en lippenstift van doen heeft. Blockbuster staat voor een goudkleurige doos met twee niveaus en een spiegel, gevuld met een uitgebreide make-up set, compleet met kwasten. Adviesprijs: 2.985 frank (74 euro).

Versace

, één van de meest glamoureuze modelabels, stopt de huisparfums niet in een geschenkkoffertje maar in avondtasjes. Versace Essence Ethereal eau de toilette 50 ml in een satijnen tasje kost 1.815 frank (44,99 euro). Daarnaast is er nog keuze tussen Versace Woman eau de parfum en glanzend poeder voor het lichaam in een lila beauty case, 2.390 frank (59,25 euro) en Versace Metal Jeans Femme of Metal Jeans Homme in een documentenhouder, 1.415 frank (35,08 euro).