Zweedse boot Assa Abloy wint Sydney-Hobart

De Zweedse boot 'Assa Abloy' heeft bij de Volvo Ocean Race het eerste gedeelte van de derde etappe gewonnen. De wereldzeilers maakten deel uit van het deelnemersveld van de even befaamde als beruchte wedstrijd van Sydney naar Hobart, toe aan de 57e editie. Het Zweedse jacht, waarop Roy Heiner in Kaapstad plaats maakte voor de Brit Neal McDonald als schipper, ging de concurrenten bij Cape Raoul voorbij en finishte zaterdag als eerste.

BELGA

BR>

Nadat de vloot - naast de acht Volvo-klassers ook nog 75 boten alleen voor Sydney-Hobart - al werd geteisterd door noodweer en een heuse tornado, heerste er vrijdagnacht en zaterdag windflauwte op de wateren tussen Australië en Tasmanië. Toch slaagde de Assa Abloy erin om op weg naar de monding van de Derwent River enige afstand te nemen van titelverdediger Nicorette.

Ook die boot is in Zweden geregistreerd, maar alleen ingeschreven voor de race Sydney-Hobart. De Nicorette had een achterstand op de Assa Abloy van twintig minuten. De zestigvoeters Tyco, News Corp, Illbruck en Amer Sports One, die allen meedoen aan de wedstrijd rond de wereld, hadden de winnaar ook nog in zicht. Na een korte tussenstop in Tasmanië zetten zij koers naar Auckland.