Verdwenen volleybalspelers in Rome opgedoken

De zes verdwenen Cubaanse volleybalspelers zijn zondag opgedoken in Italië. De zes onder wie de kapitein van de Cubaanse ploeg (Havana), Ihosvany Hernandez, verdwenen na het "Flanders Volley"-toernooi van de Witte Molen in Sint-Niklaas.

BELGA

Hernandez zei in de Italiaanse hoofdstad dat zijn beslissing enkel ingegeven was door sportieve redenen en zijn verlangen om in de Italiaanse competitie te spelen.

Samen met de kapitein van de nationale selectie, die in België onder de naam 'Havana' aantraden, waren ook Jorge Luis Hernandez, Jasser Romero, Lionel Marshall, en Ramon Gato vanuit België naar Italië gereisd.

Vijf spelers verlieten zaterdag het CrownPlaza Hotel in Antwerpen en daagden niet meer op. Een van hun collega's, Angel Dennis, was vrijdag al "verdwenen" in Sint-Niklaas. Ook hij trok van ons land naar Italië.

Vier van de spelers (Ihosvany Hernandez, Dennis, Marshall en Gato) hebben al ervaring in Italiaanse competitie. De volleybalspelers benadrukten dat ze geen politiek asiel willen aanvragen en dat ze met hun selectie verder willen spelen in internationaal verband.