Leclercq trekt staart in na onderhoud met KBVB

BRUSSEL -

De Fransman Daniel Leclercq, de gewezen trainer van La Louvière, is vrijdag gehoord door Philippe Godin, de adjunct-procureur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), na zijn uitlatingen over omkoping in het Belgische voetbal.

BR> Leclercq heeft een document ondertekend waarin hij zegt dat zijn woorden verkeerd weergegeven zijn. De Fransman sluit niet uit dat hij een proces wegens eerroof inspant tegen de auteur van het bewuste artikel in de Franse krant France Soir. Het interview met Leclercq werd door diverse Belgische media overgenomen.

In het artikel zegt Leclerq dat er in het Belgische voetbal regelmatig wedstrijden verkocht worden. Zelf kreeg hij geen voorstellen en over bewijzen beschikt hij al evenmin. De KBVB was niet opgezet met de beweringen van Leclerq en startte een onderzoek. Na een onderhoud met de adjunct-procureur trok Leclercq zijn staart in.

"Naar aanleiding van de Franse Bekerwedstrijd Valenciennes/Lens, werd ik gecontacteerd door een journalist van France Soir", verklaarde de trainer. Leclercq trainde beide clubs in het verleden en zou een wedstrijdanalyse maken. In de rand daarvan informeerde de journalist naar de ervaringen van de coach in België.

"Ik vertelde hem dat ik daar zeer goede herinneringen aan heb overgehouden. Nadien vroeg hij naar de mentaliteit van de Belgische spelers. Ik heb hem enkel gezegd dat mijn spelers vaak onder elkaar spraken over wedstrijden die verkocht waren of zouden verkocht worden. Op basis daarvan heeft de journalist tot mijn verbazing het bewuste artikel geschreven. Ik ben ontstemd. Persoonlijk ben ik nergens van op de hoogte. De journalist heeft enkele roddels gelanceerd en is daar goed in geslaagd".

"Ik weet niet over welke wedstrijden de spelers het hadden", vervolgde de Fransman zijn betoog, "Maar ze waren een paar keer ontgoocheld over enkele resultaten". Over welke spelers Leclercq het had, wilde hij niet kwijt. "Ik wil geen namen noemen. En wat Didier Xhardez (NVDR: de doelman van La Louvière vorig seizoen) betreft, had ik graag gehad dat hij was gebleven, maar hij heeft me gezegd dat hij vertrok omdat hij ontgoocheld was over het professionele milieu."

"Ik heb nooit met mijn werkgever over die problemen gesproken, ook al zegden ze me soms verbaasd te zijn over de uitslagen van andere wedstrijden. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat geen van mijn spelers ooit een wedstrijd heeft verkocht", voegde hij er aan toe.

"Het komt er gewoon op neer dat mijn woorden verkeerd weergegeven zijn. De journalist heeft die beweringen in mijn mond gelegd en ik sluit niet uit dat ik naar de rechtbank stap wegens eerroof. Volgens mij wordt er veel over corruptie gesproken in het voetbal, maar komt men nooit met bewijzen aandraven", besloot Leclercq zijn verhoor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer