Kippensoep helpt tegen griep en verkoudheid

Volgens het Duitse wetenschappelijke tijdschrift Phoenix is kippensoep een doeltreffend middel tegen winterse kwalen zoals verkoudheid en griep. Soep die is gekookt met groenten, werkt ontstekingswerend. En het met kleine teugjes drinken van de soep maakt de neus slijmvrij, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

BR>

In de eerste fase van een verkoudheid is het slijmvlies meestal droog, wat leidt tot een kriebelhoest en een verstopte neus. Om het slijmvlies vochtig te houden en neus en keel vrij te maken, wordt het drinken van veel vloeistof aanbevolen. Kippensoep heeft het bijkomende voordeel dat ze een sterk slijmoplossende werking heeft, waardoor virussen uit de luchtwegen worden 'weggehoest'.

De wetenschappers die worden geciteerd in Phoenix, herhalen ook het inmiddels bekende pleidooi voor een vitaminerijk winters dieet. Want zo'n dieet helpt in elk geval om een eventuele aanval van griep beter het hoofd te kunnen bieden. Verse groenten en fruit bevatten de vitamine C, die het immuunsysteem van het lichaam versterkt. Beta carotine, dat je terugvindt in veel groenten en salades, is dan weer goed voor de slijmvliezen. Die worden vooral in deze tijd van het jaar geteisterd door de droge en warme lucht in woningen en kantoren.