Schumacher met compleet nieuwe auto

Michael Schumacher zal in maart bij het begin van het formule 1-seizoen met een compleet nieuwe Ferrari aan de start verschijnen. "Het is een volledig nieuwe auto met een nieuw chassis en een nieuwe motor", aldus de Duitse wereldkampioen in een interview met de "Frankfurter Allgemeine Zeitung". "We zijn beter voorbereid dan voor het seizoen 2001."

BELGA

BR> Volgens Schumacher is het ook mogelijk om met de bolide te rijden waarmee hij in Suzuka het afgelopen seizoen afsloot. Maar hij zal deze auto alleen in noodgevallen gebruiken. "Ik verwacht ons met de nieuwe auto in Australië. Deze bolide zal sneller zijn dan de oude."

Voor het nieuwe seizoen verwacht Schumacher opnieuw een strijd tussen Ferrari, BMW-Williams en McLaren-Mercedes. Hij rekent op tegenstand van zijn broer Ralf Schumacher en de Colombiaan Juan Pablo Montoya. Ook van McLaren verwacht hij veel, hoewel de Fin Mika Hakkinen een pauze heeft ingelast. Zijn opvolger en landgenoot Kimi Raikkonen heeft volgens Schumacher veel talent. Ondanks zijn vele successen zegt Schumacher nog altijd zeer gemotiveerd te zijn. Het plezier is voor hem de drijvende kracht. "Zolang ik het leuk vind, ga ik door."