Argentijn Coria geschorst voor anabolica-gebruik

PONTE VEDRA -

De tennisspelersbond ATP heeft de Argentijnse profspeler Guillermo Coria een schorsing van zeven maanden opgelegd na een positieve controle die het gebruik van anabolica aanwees. Bij de 19-jarige werden bij een controle bij het toernooi van Barcelona in april dit jaar sporen van het verboden middel nandrolon gevonden. Daarnaast moet Coria 98.565 dollar prijzengeld (111.050 euro) terugkeren en verliest hij zijn ATP-punten van dat toernooi.

BR>

Volgens een mededeling van de ATP is de oorzaak van deze positieve controle te vinden in een voedingssupplement dat Coria gebruikte en waarvan het etiket geen melding maakte dat er nandrolon in zat.

"Toch hebben we een straf uitgesproken. Deze beslissing is een zeer duidelijke waarschuwing voor alle tennissers en andere topsporters in de wereld. Het gebruik van voedingssupplementen is gevaarlijk", aldus ATP-baas Mark Miles.

Coria, die in februari dit jaar zijn eerste ATP-toernooi won in het Chileense Vina del Mar, stond op het moment van zijn controle 30e op de wereldranglijst. Hij is inmiddels gezakt naar de 44e plaats. Zijn schorsing loopt ten einde op 13 maart 2002.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer