F1: Bas Leinders aast op zitje bij Prost

BRUSSEL -

Bas Leinders, die donderdag door de Koninklijke Automobielclub van België is uitgeroepen tot Belgisch kampioen, is uitermate tevreden met zijn titel. De Belg hoopt dat deze erkenning hem dichter bij de Formule 1 brengt. Leinders aast voor volgende seizoen op een zitje bij Prost.

BR> "Dit is nu het duwtje in de rug dat wij nodig hebben om die mensen te overtuigen, die ervoor kunnen zorgen dat België volgend jaar weer een Formule 1-piloot heeft", zegt Leinders.

"Het enige wat nog ontbreekt om daar volgend jaar te rijden, zijn centen. De contacten met de teams zijn er, aan mijn capaciteiten twijfelt men in die kringen al lang niet meer. Nu die 6 miljoen dollar nog...", zucht Leinders.

De onderhandelingen van Leinders met Prost worden op dit ogenblik bemoeilijkt omdat er nog onduidelijkheid heerst over de toekomst van het team. "Half januari moet blijken of Prost doorgaat en of ik er aan de slag kan. Ofwel heeft Alain Prost tegen dan de nodige fondsen gevonden en gaat hij verder ofwel komt er een overnemer op de proppen. Zowel met Prost als met een kandidaat overnemer heb ik goede contacten. Nu het budget nog verder uitbouwen."

Mocht Leinders niet naar de F1 gaan of enkel een contract als testrijder krijgen, dan rest hem nog de F3000. "Ook daar werk ik aan een project. Lukt de F1 niet, dan rijd ik volgend jaar F3000 met het KTR-team van Kurt Mollekens", besluit Leinders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer