Unizo positief over voorstel Dewael over risico-kapitaal

De ondernemersorganisatie Unizo reageert positief op het voorstel van minister-president Dewael inzake het aanmoedigingen van risico-kapitaal. Vorig jaar heeft Unizo een voorstel gelanceerd om in België de "suikertante-lening" in te voeren, zo stelde afgevaardigd-bestuurder Kris Peeters.

BELGA

"In Nederland bestaat reeds enkele jaren de "tante Agaat"-lening. Particulieren die hun geld wensen ter beschikking te stellen van een onderneming, geven dit geld onder de vorm van een lening. De intrest wordt fiscaal gunstig behandeld en bij eventueel verlies (onmogelijkheid van terugbetaling) kan dit in de personenbelasting verrekend worden", aldus Peeters in een reactie. Het voorstel van de Vlaamse minister-president sluit hier bij aan en is een goede zaak voor de vele KMO's die moeilijk geld vinden, aldus de organisatie.

Unizo heeft aan minister van Financiën Didier Reynders gevraagd dat KMO's dezelfde voordelen zouden krijgen als de investeerders in DAT. Tot nog toe heeft de organisatie daarop nog geen antwoord ontvangen, aldus Peeters.