Wall Street kabbelt richting nieuwjaar

Op Wall Street was het vrijdag evenals de rest van de week rustig. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot op een stand van 10.136,99 punten. Dat is een winst van 0,06 procent of 5,68 punten. Schermenbeurs Nasdaq won 0,54 procent op 1987,17 punten. Dat is een verschil van 10,75 punten met donderdag. Wall Street kan de balans van een jaar beleggen nog niet helemaal opmaken, want de effectenbeurs is maandag ook open.

BELGA

BR>

Wall Street opende voortvarend. De beurs klom in het begin ongeveer een half procent en de Nasdaq zelfs meer dan een procent. Er was optimisme omdat het consumentenvertrouwen in Amerika voor het eerst in een halfjaar weer steeg. Ook klom de verkoop van nieuwe woningen in de VS met 6,4 procent. Het effect van de positieve indicatoren ebde echter snel weer weg.

Internetbedrijven lagen in de belangstelling. Internetprovider America Online maakte bekend dat er inmiddels meer dan 33 miljoen abonnees zijn. De groei is vooral tot stand gekomen door betere software en snellere verbindingen. Beleggers zagen de koers van AOL Time Warner met 2 procent oplopen tot 33,10 dollar.

Yahoo was de hele week in het nieuws. Eerst was er de mededeling dat feestdagenverkopen met 86 procent waren toegenomen. Vervolgens nam Yahoo donderdag de banensite HotJobs.com over en vrijdag stelde stelde Merrill Lynch de verwachting voor het bedrijf naar boven bij. Dat zorgde voor een koersstijging van 3 procent tot 18,30 dollar.