Palestijnen pakken verdachten moord Zeevi op

De Palestijnse autoriteiten zeggen zaterdagavond vier personen te hebben opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op de Israëlische minister Rehavam Zeevi op 17 oktober. Dit meldde de Israëlische legerradio zondag. Het zou gaan om vier leden van het radicale Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Zij zouden in het dorp Beit Rima op de Westelijke Jordaanoever zijn aangehouden.

BELGA

De Israëlische regering heeft de arrestatie van de moordenaar(s) van minister Zeevi als voorwaarde gesteld voor uitbreiding van de bewegingsvrijheid van de Palestijnse president Arafat. Die zit sinds begin deze maand met handen en voeten gebonden aan Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever. Israël besloot Arafat de duimschroeven aan te draaien na een reeks bloedige Palestijnse zelfmoordaanslagen.

De Palestijnse Autoriteit heeft het bericht van de Israëlische radio niet bevestigd. Wel heeft zij volgens de Israëlische krant Haartez gezegd dat zij een aanslag op een joodse nederzetting in de Gazastrook heeft verhinderd met de aanhouding van drie activisten van de Islamitische Jihad. Verder maakte een niet met name genoemde Palestijnse functionaris bekend dat er vier leden van de PFLP waren aangehouden, zonder evenwel te zeggen waarvoor.