Vier procent blaast positief bij Kempense WODCA-acties

De Provinciale Verkeerseenheid (PVE) van de federale politie en de gemeentelijke politiediensten hebben dit weekend bij Wodca-acties in acht Kempense gemeenten ademtests afgenomen bij 135 chauffeurs. Vijf van hen (of vier procent) blaasden positief. Ze hadden zelfs meer dan 0,8 promille alcohol in hun bloed. Eén rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken, zo meldde de PVE zondag.

BELGA

In totaal werden 417 voertuigen aan de kant gezet. 135 bestuurders moesten een ademtest afleggen. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag, telkens tussen 22 uur en 6 uur, in Turnhout, Vosselaar, Oud-Turnhout, Kontich, Geel, Laakdal, Meerhout en Ravels.

Er werd ook gecontroleerd op drugs in het verkeer. Elf bestuurders werden onderworpen aan een testbatterij. Voorts zijn zeven plas- en evenveel bloedproeven uitgevoerd. De uitslag van deze tests is niet meegedeeld.

In dezelfde periode van de alcoholcontroles werden vijf ongevallen gemeld. Daarbij vielen drie doden en moesten tien gewonden worden overgebracht naar het ziekenhuis.