Spekgladde wegen eisen tol

Door plotse sneeuw en ijzel kregen de politiediensten van de provincie Antwerpen zaterdag vooral vanaf 22 uur talrijke meldingen van ongevallen te verwerken. Vooral op de Antwerpse bruggen over de binnenring (Singel) en op de ring (R1) is het gevaarlijk.

BELGA

Ook elders in de provincie is het plaatselijk spekglad. Op de E34 in Mol heeft één ongeval al een dodelijk slachtoffer geëist. De strooiwagens zijn massaal uitgerukt. Rond 22.30 uur telde de Verkeerspost Antwerpen van de Provinciale Verkeerseenheid (PVE) van de federale politie al drie zware ongevallen door gladheid op de snelwegen.

Om 22.10 uur gebeurde het zwaarste ongeval op de E34 in Mol. Eén van de zes inzittenden van een minibusje, dat door de ijzel aan het slippen ging, is daarbij om het leven gekomen. Ook in Ekeren en in Stabroek gebeurden zware ongevallen. In Zandvliet en Berendrecht is het uiterst glad en zijn de ongevallen met lichte schade tot gevolg niet meer bij te houden.

De hulpdiensten waarschuwen vooor ijzelvorming op het linkerrijvak van de Antwerpse ring .

Ook in de provincie Henegouwen kwam een persoon om het leven. Een 28-jarige man raakte zaterdag in Hainin nabij Hensies met zijn wagen aan het slippen. De wagen botste daarop tegen een boom. De man, de 28-jarige David Prévost uit Thulin, was op slag dood.