Argentijnse regering biedt ontslag aan

De voltallige Argentijnse regering heeft zaterdag haar ontslag aangeboden aan president Adolfo Rodriguez Saa. Die houdt een eventuele ontbinding van de regering voorlopig in beraad. De beslissing van de regeringsleden volgt na een dag van nieuw geweld in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

BELGA

De Argentijnse ministers kondigden hun ontslag aan de president aan in een communiqué, dat naar de presidentiële residentie 'Quinta de Olivos' werd gestuurd. Daar houdt president Saa momenteel spoedberaad met zijn ministers.

President Saa, die vorig zondag door het Argentijnse Congres werd verkozen na het ontslag van Fernando de la Rua, zegt in het bericht de gewelddadige acties van zaterdag in Buenos Aires te betreuren. "Ik roep alle Argentijnen op de sociale vrede te bewaren", aldus Saa.

De manifestaties die zaterdag in gewelddadige incidenten, zijn uitgemond, hadden tot doel de corruptie van sommige regeringsleden en de beslissing de besparingsmaatregelen van de vorige regering te behouden, aan te kaarten.