Vijftien slachtoffers geïdentificeerd per dag

De afgelopen twee weken worden er veel meer slachtoffers van de aanslag op het World Trade Center geïdentificeerd dan voordien, doordat er meer DNA-onderzoek wordt gedaan en er meer lichamen worden gevonden die intact zijn. Sinds 17 december zijn 58 slachtoffers geïdentificeerd, zo'n veertien tot zestien per (werk)dag. Voor half december werden er dagelijks doorgaans nog geen tien slachtoffers geïdentificeerd en soms zelfs slechts een of twee.

APNED

BR>

Sinds 21 december zijn onder 'ground zero' twaalf complete lichamen gevonden. Er werd al rekening mee gehouden dat zich in de ondergrondse delen van het WTC meer lichamen zouden bevinden die nog betrekkelijk intact waren dan in het puin van de ingestorte torens. Bergingsteams hebben zich begin december voor het eerst onder de grond begeven.

In totaal zijn er sinds 11 september 248 complete lichamen gevonden, plus 12.011 lichaamsdelen. Er zijn 574 slachtoffers geïdentificeerd. Het dodental van de aanslag op het WTC staat momenteel op 2.939, inclusief de inzittenden van de twee gekaapte vliegtuigen die zich in de torens boorden.