Loix tevreden over Hyundai

BRUSSEL -

Net voor de feestdagen heeft het Hyundai team deze week een succesvolle testsessie afgewerkt in de Franse Alpen. De testen, gespreid over zes dagen, hadden tot doel de wagen klaar te krijgen voor de seizoensopener van het WK 2002, de traditionele rally van Monte Carlo.

BR> Tijdens de testsessie kreeg het team met diverse weersomstandigheden te kampen, enkel de sneeuw ontbrak. Daarom zal er begin januari nog een bijkomende test georganiseerd worden om het gedrag van de wagen op sneeuw te kunnen beoordelen.

"De testen waren bevredigend", aldus Freddy Loix. "De eerste dag heb ik getest in droge omstandigheden en voelde de wagen zeer goed aan. De daarop volgende dagen heb ik eerst bevroren, en nadien natte wegen bereden."

"Het probleem dat we hadden was dat we de banden niet echt op temperatuur kregen zodat we nog geen zicht hebben op de bandenkeuze. Hopelijk krijgen we daar begin januari meer zicht op. Een ander probleem is het gebrek aan power, maar de nieuwe motor komt er tegen Corsica. Die moet competitiever zijn dan de huidige".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer