Odeurtje in magisch flesje

Het nieuwe parfum van het Italiaanse modelabel Krizia is een van de uitschieters van het seizoen. Een lekker geurtje - maar dat hangt van de persoonlijke smaak af - in een werkelijk magisch flesje. Als je de dop eraf haalt, gaat binnenin het licht aan.

BR>

Net als de modelijn heet het parfum Krizia. De bezielster van het merk, Mariuccia Mandelli, kent haar klassiekers. De naam Krizia ontleende ze aan een dialoog van Plato over vrouwelijke schoonheid en ijdelheid. En ze heeft een eigen mening over elegantie. "Mode en elegantie gaan niet altijd hand in hand. Elegantie is een persoonlijke kwaliteit, die bestaat uit stijl, houding, een gevoel voor gematigdheid, maar ook uit de ironie en de humor die vreugde brengen." Zo vindt de signora.

De kostbare kern van het parfum bestaat uit hout, specerijen en een vleug amber. Daarnaast vangt de neus ook noten op van steranijs, rabarberblad, mandarijnblaadjes, iris, jasmijnhoning, patchoeli, vanillemuskus en sandelhout. De sensuele geur is ook terug te vinden in een schuimende badgel, een body lotion en een deodorant. Prijs van het Krizia-parfum: 1.790 frank (44,37 euro) voor 50 ml, 2.350 frank (58,25 euro) voor 75 ml.